dilluns, 15 de febrer de 2016

La teoria dels forats blancs (La Olla Expréss, 2016) de Florenci Salesas

Coberta

Florenci Salesas
(Nota de premsa)Florenci Salesas ha desplegat la seva activitat creativa en camps artístics tan diversos com el cinema d'animació, la literatura, el teatre o la il·lustració. Com a multi-instrumentista i músic heterodox, ha composat bandes sonores per a clàssics del cinema mut o espectacles teatrals, essent sovint còmplice de recitals poètics, amb instruments acústics i/o electrònics. Al començament dels 80 va formar part d'Ètnia, inclassificable grup que experimentava amb l'electrònica, l'humor i el terror. Juntament amb Eli Gras forma el duo d'electro-pop dadà Motor Combo, amb el qual va realitzar el 2012 una gira europea per presentar el CD Polo. Escriptor de guions, obres de teatre i biografies per a joves, molt recentment ha publicat Matar ningú, la seva primera novel·la en català, per part de l'editorial valenciana 3i4.


La teoria dels forats blancs és la seva tercera obra en solitari, experimentació sonora amb meticulositat d'orfebre que convida l'oient a reconèixer els seus propis paisatges on hi trobarà un ampli espectre d'emocions. Comparteix amb el seu anterior CD, Tanoca, l'exploració d'atmosferes suggeridores però, a diferència d'aquell, s'endinsa en abismes menys amables i foscs, però aventurers, sense abandonar el seu sentit de l'humor habitual. Dues suites de llarga durada inicien i ocupen la major part del periple. A La teorio de la blancoj truoj, pròdiga en sorpreses, l'electrònica es mescla amb desenes d'instruments de tota mena (theremin, balalaika, djembe...). A Aigua, íntegrament electrònica, s'imposa la fluïdesa hipnòtica i una certa tensió meditativa. Aigua a Mart consisteix en un experiment pop, una peça delirant i humorística, creada colze a colze amb Cèlia Sànchez-Mústich. Finalment, Els Monegros des del Cairo ens regala una particular propina amb el fragment d'un directe. En ell discorren percepcions còsmiques i el ritme és substituït per una serena pinzellada de misteri. Fi del viatge!

Coberta posterior
Podeu sol·licitar un exemplar (físic o digital), concertar entrevistes o rebre més informació contactant amb:
Eli Gras: eli@eligras.com / 93 126 91 03 / 645 942 123 // Informació addicional a: Associació Cultural La Olla Expréss C/ Fraternitat, 33, BCN, 08012 
www.laollaexpress.com / contact@laollaexpress.comCRÉDITS BÀSICS

Edita La Olla Expréss
Música i disseny: Florenci Salesas
© La Olla Expréss 2013
REF: LOECD0019 // D.L.: B-25602-2015CLIPS PUBLICITARIS AMB FRAGMENTS 


Vaig travessar tot el Parc del Garraf, en cotxe, de nit, per suggerir a l'hipotètic oient una manera d'escoltar el disc. Aquí teniu una part d'aquella filmació en forma de clip, que recull tres fragments de La teorio de la blancoj truoj, la peça més llarga. A la part final podreu veure una guineu que creua la carretera.Videoclip de la versió per a single d'Aigua


 Videoclip d'Aigua a Mart, amb Cèlia Sànchez-Mústich


 Clip de publicitat del disc, amb un muntatge de diversos fragments, amb Ramona Ollé en el paper de la senyora oient.


 El vídeo en directe, rodat durant la presentació de l'exposició re(VISIONS), del pintor Lluís Malet, del qual s'ha extret el Bonus Track Els Monegros des del Cairo.