dilluns, 18 de juliol del 2011

Entrevista d'Erik Wierdheim a Florenci Salesas sobre la rivalitat entre Sitges i Vilanova

Fotografia d'Erik Wirdheim



La setmana passada, l'Erik Wirdheim, "el suec de Vilanova" (com ell mateix s'autodefineix al seu blog, amb no poca ironia) em va convidar per respondre a una entrevista sobre el tema de la rivalitat entre Sitges i Vilanova. Davant els meus dubtes sobre si jo era la persona més indicada per donar les respostes més addients, ell va insistir en que just el contrari. No pretenia cercar cap mena d'anàlisi profunda, sinó que em prestès a un joc, que em deixés endur pel que havia de suposar gairebé un exercici de teatre i mala llet reconcentrada.

Amb aquesta premisa, vam quedar al Cafè Roy de Sitges. Allà vam estar conversant al voltant d'una hora, de la qual, més o meys uns 20 o 30 minuts suposen la base d'on el minuciós Erik en va extraure el que podreu llegir. Estic totalment admirat de la seva bona feina. Representa un resum modèlic, on hi reconec una per una totes les paraules que s'hi troben reproduides. Sé perfectament que no hauria de regalar tants afalags a algú que va escollir la població veïna en lloc de Sitges com a residència. Però bé, imagino que, malgrat el persistent contacte amb aquells llunàtics (això sempre comporta una inevitable i trista degeneració per osmosis) el nostre amic encara deu d'haver conservat quelcom de la seva identitat nòrdica, clarament superior, avançada.

Aquí teniu l'enllaç a aquesta entrevista/joc al seu magnífic blog. Espero que us divertiu llegint-la tant com jo ho vaig fer responent:


Com que aquest home és un pencaire fora mida, aquí teniu la mateixa entrevista amb versions a diversos idiomes. Les traduccions són del propi Erik:



1 comentari:

Erik Wirdheim ha dit...

Florenci,

Gràcies, però em sembla que tens una memòria molt selectiva quan parles de la qualitat del meu treball i la meva capacitat de llimitar les influències llunàtiques sobre la meva identitat... ;-)

//Erik