dissabte, 27 de març del 2010

Escena mort de Hal 9000 a 2001, Una Odissea espacial

Per completar el post anterior, res com un enllaç per veure aquesta escena en versió original. Cliqueu damunt la imatge i endavant. Sense paraules.



Però per rematar la jugada, i no només incloure un enllaç a l'escena, mireu aquest vídeo on podreu veure perquè el director va escollir Daisy com a cançó per ser entonada per Hal 9000 al seu llit de mort: es tractava, de la primera cançó mai cantada per una computadora. Hi ha poques concessions a la casualitat a Can Kubrick...

1 comentari:

Florenci Salesas ha dit...

Veure aquesta escena, a través d'aquesta pantalleta, és com veure la Capella Sixtina reproduida en un segell de correus. La primera vegada que vaig veure aquest film fou al cinema i tenia 14 anys. De l'impacte que em va produir encara no m'he recuperat. He mirat, moltes vegades, d'agafar-li mania. Però quan la torno a veure, no puc, me la torno a empassar sencera. Efecte hipnotisme total.

Rodada entre el 1965 i el 1968... poca broma, eh!

I sí, això de la cançó és molt curiós. La música computeritzada de 1961 sona com les músiquetes de 8 bits dels primers Gameboys i la veu fa pensar en alguns programes de veu actuals. No està gens malament per a la època, eh.

I el fil és molt mono.