dimarts, 14 de juliol del 2009

Arcadi Mas i Fontdevila (1852 Barcelona- 1934 Sitges)



Clip dedicat al pintor i dibuixant Arcadi Mas i Fontdevila, realitzat i muntat a partir d'unes quantes fotografies que vaig prendre el dia de la inauguració de la exposició d'il·lustracions, a Sitges, per commemorar els 75è aniversari de la seva mort.

Apropant-nos als dibuixos podem admirar i emocionar-nos amb la bellesa i qualitat del treball d'aquest mestre, un dels millors artistes catalans del tombant del segle XIX al XX. Malgrat que al seu temps va ser reconegut com un dels grans per Casas, Rusiñol, i fins i tot el mateix Picasso (qui va realitzar algunes còpies a partir d'alguns dels seus treballs) és una figura moltíssim menys coneguda pel públic --i pels experts, desgraciadament-- que les esmentades.

En aquest auster muntatge musical les imatge i alguns dels seus detalls van i venen al ritme que marca, inexorable, el bellíssim "Trio" de Franz Schubert.

Espero que us agradi.

4 comentaris:

Criticartt ha dit...

Genial, m'ha encantat i a la comissaria de l'exposició també. Veure els detalls d'aquests quadres encara en fa entendre millor la qualitat d'aquest pintor.

Florenci Salesas ha dit...

Moltes gràcies i me n'alegro molt pel que dius de la comissària, la conferenciant --entre moltes altres coses, és clar-- més apassionada i apassionant que he vist en molt de temps.

Només vaig poder treure les sis o set fotos que es veuen (els enquadraments propers ja estan fets després, a partir d'aquelles fotografies) i a partir d'aquí, no ho sé, mirar de veure quina història hi ha amagada dins cada il·lustració, sense fer coses estranyes: el traç tan ple de vida d'aquest home s'explica per si sol.

Unknown ha dit...

A mi també m'ha agradat molt visualitzar aquests dibuixos de tan aprop! El video m'ha fet pensar en la pel·lícula Sitges 1900!

Florenci Salesas ha dit...

Moltes gràcies Francesc. És un plaer que t'hagi agradat.