divendres, 25 de juny del 2010

4 PECES DE TEATRE BREU DE 4 AUTORS SITGETANS


Els 4 autors de peces de teatre breu, part del present i el futura de les lletres sitgetanes; d’esquerra a dreta: Xavier Gimeno, Cèlia Sánchez-Mústich, Emma Reverter i Florenci Salesas. (fotogravia: Albert Roca)


Dos articles apareguts a L'Eco de Sitges d'avui 25 de juny del 2010



Tasts de teatre al Prado

4 escriptors de Sitges de vàlua, com Xavier Gimeno, Emma Reverter, Florenci Salesas i Cèlia Sánchez-Mústich, tot i no interrompre la creació en els seus habituals camps de la novel·la, l’assaig i la poesia, en els quals ja han fet collita d’èxits, s’han estrenat en un nou gènere: el teatre. I ho han fet amb peces breus i amb un punt d’humor i de sàtira.
Se’ls va oferir el repte d’escriure una peça d’aquest format I característiques per a ser representades per actors amateurs de Sitges mateix, i uns i altres l’han acceptat amb ganes. Els que seran encarregats de representar les obres a l’escenari són Loreto Baquès, David Fullera, Jordi Massip, Joseph Milán, Xavier Miret, Dani Piques, Florenci Salesas i Laura Sánchez, amb la cola·laboració de franxu Núñez. Tots ells són ja coneguts per la seva presència en la diversitat d’actuacions teatrals amateurs que s’ofereixen a Sitges periòdica o esporàdicament. La direcció anirà a càrrec de Josep Milán, que comptarà amb la participació de Tuts Fernández, Montse Gutiérrez, Pere Milán i Vicenç Morando.
Diumenge dia 4 de juliol a les 10 de la nit, a l’escenari del Prado, doncs, una nova i innovadora experiencia teatral.

Xavier Miret i Mestre


Nit d’estrena teatral

Es representa 4 PECES DE TEATRE BREU DE 4 AUTORS SITGETANS contemporanis. Aquest projecte parteix d’una iniciativa de Xavier Miret que va demanar a uns ecriptors locals que s’aventuressin a l’experiència de crear un text teatral. Han resultat unes obres amb un punt d’absurd i força humor.
S’ha plantejat un espectacle en petit format amb un vestuari estilitzat per potenciar la interpretació actoral i amb uns elements escenogràfics i d’utillatge simplificats. Es tracta d’una estrena absoluta, ja que aquestes peces han estat creades de manera expressa per a aquesta representació, que compta amb la col·labvoració d’una vintena de sitgetans. Els actors participants són: Loreto Baquès, David Fullera, Jordi Massip, Josep Milán, Xavier Miret, Franchu Núñez, Dani Picas, Florenci Salesas i laura Sánchez. Amb el programa degüent:
DELIRIS ONOMÀSTICS (Cèlia Sánchez-Mústich)
URBI ET ORBE (Xavier Gimeno)
SELECCIÓ NATURAL (Emma Reverter)
L’HONOR DE L’HEROI (Florenci Salesas)
La cultura es basa en els seus creadors i els seus respectius receptors. I tan important és estar en contacte amb elements exteriors com generar cultura de de dins del nucli social. Fomentar i incentivar la creativitat local és una peça clan sitgetana. En aquest projecte hi participen professionals en els seus camps respectius, semi-professionals, i també col·laboradors amateurs. No hi ha cap consideració econòmica de lucre o profit que no sigui el mínim indispensable per bastir l’espectacle. Per pur delectament cultural, teatral.
Dades de l’espectacle:
TÍTOL: 4 PECES DE TEATRE BREU DE 4 AUTORS SITGETANS
LLOC: TEATRE PRADO SUBURENSE
DATA: 4 DE JULIOL 2010-06-25
HORA: 22.00 h
DURADA APROXIMADA: 75 min.
Capacitat limitada amb entrades no numerades. Donatiu de 10 euros.
Adquisició anticipada a la secretaria del Casino Prado del 28 al 30 de juny de 12 a 1 hores.
4 PECES DE TEATRE BREU DE 4 AUTORS SITGETANS

Josep Milán i Parellada

5 comentaris:

Florenci Salesas ha dit...

Els assajos són divertits, tot i que porten una feinada considerable. De tant veure els altres actors fent les altres obres, ens les aprenem de memòria. El meu cas és rar, perquè estic a les dues bandes, com a autor i com a actor. Tinc doble feina de quedar bé amb tothom he, he...

Bromes apart, l'esperiència està sent molt maca. De franc, però maca. Sóc un especialista.

Gràcies pels bons desitjos, Joana!

Neus ha dit...

El que jo dic, polifacétic total. Que vaja molt bé i sobretot que disfrutes.

Florenci Salesas ha dit...

Ens ho passarem bé, Neus. Mirarem de passar-ho millor, malgrat l'ambient tant depresiu i nerviós que es viu aquí.

El Kioskero del Antifaz ha dit...

Ep malparit! Això té molt bona pinta... que calladet t'ho tenies :-D

Enhorabona i que vagi molt i molt bé!!

Florenci Salesas ha dit...

per cert, kioskero, diumenge a la nit, a les 10... si et va bé estàs convidat! Ens està quedant força aparent, crec. Hi haurà alguna sorpresa, a més.