divendres, 8 d’octubre del 2010

Sitges 2010 L'autèntic Terror

El cartell alternatiu: Podeu fer-ne l'ús que volgueu (copieu-lo, useu-lo com a avatar, etc.)


Ahir, com cada any per aquesta època de clima indecís, va començar la 43ava edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges.

Hem volgut apuntar-nos a aquesta festa cinematogràfica amb una modesta col·laboració gràfica, realitzada a corre-cuita. Amb aquest cartell alternatiu pretenem homenatjar la clàssica icona del festival i alhora enaltir l'aportació que Sitges fa al gènere des de dins de la pròpia realitat. Aquí no hi ha ficcions, sinó fets ben palpables (a Sitges tothom sap que quan ens hi posem fem les coses molt bé). Parlem de la inefable restauració-modificació-trituració dels museus locals. Pel tractament otorgat al propi patrimoni històric, els sensibilíssims responsables han optat per una commixtura de dos subgèneres del fantàstic: el cinema de catàstrofes i el de sang i fetge. Gosem sospitar que hi haurà certes persones afeblides per una desorientació cultural tumefacta (aquella mena de gent que no té altra cosa a fer que criticar-ho tot) que no hi sabran vislumbrar els guanys estètics i la ingent quantia de caràcter sitgetà que la proposta innocularà en aquelles pedres centenàries. I, oh! sí, criticaran. Si la justícia veritable encara regnés al vell continent, a aquests innombrables se'ls (se'ns) hauria de tallar el coll, ves. No ens n'adonem de que els que fa temps que no ens visiten, quan vegin la postal del futur diran: "Oh, I recognize this! This is typical from Sitges. Oh yes, Sitges and nothing more!" El que passa és que no sabrem si aquest typical te més a veure amb una tipicitat atàvica, de l'estil del drac o l'àliga (per posar dos exemples bestials) o amb en certes pràctiques que semblen convertir-se en una costum (amb el seu punt de bestialitat, també, que no de bestialisme, ep!)
Ai, Sant King Kong, vine per mar des de Mallorca per ajudar-nos...

4 comentaris:

Galionar ha dit...

Doncs sí, el teu cartell és força representatiu d'un cicle de terror desgraciadament ben autèntic, i no pas de cinema ni de fantàstic, com podria semblar a primer cop d'ull.
Saps?, a mi no m'agraden gens les pel·lis de por, ni les de sang i fetge, ni les de l'estil que s'exibeixen al teu poble durant aquest cicle. I encara m'agrada menys la transformació paisatgística a què aludeixes en el cartell. Quina impotència, oi?
Però què coi, bon cap de setmana!

Neus ha dit...

Lo bó de les pelis de por és que agafes la que vols, i l´altra por que fan tots aquestos amb qui podem pensar quan vegem el cartell és obligada, també remou les vísceres d´una altra manera. Es un gràfic terrorífic!!
una abraçada!

Helena Bonals ha dit...

M'agrada molt aquest disseny.

No m'agrada el que significa, és una llàstima tot plegat.

Florenci Salesas ha dit...

Gràcies a tothom pels comentaris. La cosa està negra :(